Vad är det som händer?

I dag är en sådan dag som det inte finns ord. Innan jag gick och lade mig i går kväll efter en trevlig kväll hos finaste vännerna så följde jag med missmod händelserna i Paris. Känslan jag fick inom mig var fruktansvärd. Jag kan verkligen inte förstå hur mycket ondska vi har runt omkring oss. Visst har jag alltid vetat att den finns. Självklart. Jag är inte blind. Men jag har nog inte riktigt tagit in det och orkat hantera att den är så omfattande. Jag har kanske undvikit och inte velat inse hur illa det verkligen är.

När jag lade ner telefonen för att sova i går natt, så uppskattades det till 60 st döda i Paris. I morse hade den stigit till över 100 st och den sista siffran jag hört nu på kvällen, drygt ett dygn senare, var på 129 stycken. Det är helt sjukt. Så många liv som tog slut där och då.
Varför? Till vilken nytta?

2015-11-14 22.31.06

Var föds ondskan? Och vem göder den? Jag är en människa som alltid tror gott om allt och alla. Därför blir det så fel när jag får höra och se all bedrövelse som sker runt om i världen. Jag vill inte att min son ska växa upp och behöva möta denna ondska. Det känns inte bra. Och något måste göras. Men jag vet inte vad. Vart ska en börja? Någonstans inom mig känner jag att det första och bästa jag kan göra är att börja med mig själv. Med mina tankar. Mina fördomar. Och då känns det som mest naturligt att helt enkelt bara fortsätta vara; jag. Det jag, som sprider glädje och kärlek. Det jag, som tror gott om allt och alla. Ja. Om det är rätt väg att gå eller inte, det vet jag inte.
Men det blir knappast sämre.

2015-11-14 22.31.44

Jag saknar den snälla världen.

Tänk om vi alla bara visade varandra lite mer medmänsklighet, älskade varandra och skrattade tillsammans, då skulle mycket av allt elände utplånas. Det behöver inte vara så mycket mer komplicerat än så. Jag tror verkligen på att godhet föder godhet. Så kan inte alla bara stå enade och arbeta tillsammans för att få den tillbaka. Den fina världen som jag på riktigt tror finns där ute…någonstans.

#loveforparis #prayforparis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.