Nya känslor som gror.

Jag börjar känna en bubblande ilska inom mig. Vet inte riktigt vart den kommer i från. Det konstiga är att desto mer jag och PP rör runt i kaoset, desto mer vrede kommer fram.

Frågan är bara varför det kommer nu? Av vilken anledning? Hur ska jag hantera det? Och hur ska jag agera?

Det är så olikt mig att yttra ilska. Jag har alltid tigit och varit tyst. Dragit mig undan. Undvikit situationer som kan innehålla ilska och hårda ord. Lagt locket på. Stoppat in känslorna djupt där inne och försökt att kväva dem. Allt för att slippa obehaget.

Just nu. Är det inte så jag känner. Långt i från. Nu skulle jag minsann kunna kasta mig in i en hätsk diskussion och inte vika mig en tum. Jag skulle vilja boxas. Möta en sandsäck och bara slå ur mig all frustration. Det är främmande. Väldigt långt i från den Ulrika som jag en gång kände. Kanske är det ett friskhetstecken. Att jag känner känslor. Av alla sorter. Vad vet jag. Men jag blir rädd. För det här är inte jag. I alla fall inte den jag har varit. Förvisso ska jag väl inte backa bandet och bli den jag en gång var. Snarare skapa en ny uppdaterad Ulrika som älskar livet. Men det är ändå läskigt att känna dessa känslor så starkt inom mig.

2015-09-09 15.29.44

Jag vill inte vara arg. Jag vill inte bråka. Jag vill inte sätta mig på tvären. Men jag är så innerligt trött på att bara jamla med. Acceptera allt och bli överkörd. Gång på gång. Det är inte så det ska vara. Men det är så det har varit under så många många år. Självklart är en stor del av detta självförvållat. Jag kunde stått på mig mer. Om jag hade haft den inre styrkan. Tron på mig själv. Den som stals från mig redan under gymnasietiden. Jag har alltid tagit den enkla vägen, att bara följa med strömmen. Allt för att slippa diskussion/konfrontation. Inte vara till besvär.

Jag känner att det räcker nu. Jag vill inte längre vara enkel.  Nu, nu är det faktiskt min tur att leva. Att få ta för mig utan att skämmas. Och upptäcka allt roligt som jag hoppas att livet har att erbjuda.

Det är minsann min tur nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.