Hälsostatus.

Ja, jag kan inte direkt skryta med att inläggen duggar tätt här inne. Men så här på en fredagskväll så tänkte jag bjussa till lite och delge hur det går med min kost, hälsa, träning och vikt.

Kosten: Äntligen har jag kommit på rätt köl igen. Jag äter sund kost och försöker så mycket som möjligt att välja rätt under våra pedagogluncher på jobbet. Det är svårt. Vissa dagar mer än andra. Men för det mesta så går det bra. I kväll är ett bra exempel på när sötsuget sätter in…och jag faktiskt valde ett päron i stället för en chokladbit. Nästan så att jag tror att det är något fel på mig men det är tro det eller, så jag vill leva och tänka. Göra rätt val och göra sunda val. Få bort sockret, synligt som dolt, då det får mig att fastna i dåliga tankemönster, känna mer nedstämdhet, bli svullen, trött och seg. Kolhydrater äter jag, annars fungerar jag inte som människa, enda skillnaden där är att jag inte äter så galet mycket utan kompletterar med massor av grönt som tillbehör, sunt val och kloka kolhydrater.
För det är så. Att även om jag älskar kolhydrater i alla dess möjliga former så blir min mage alltid som en luftballong, redo att spricka, då jag väljer att äta exempelvis vitt bröd. Så gott. Så ajajaj. Så inte värt det.

Hälsa: Där har jag lite svårt att sätta ord. Det är nämligen så att jag inte riktigt landat i allt detta med jobb, familj, hälsa och återhållsamhet. Då jag tycker att något är roligt. Ja men då vill jag såklart göra mitt bästa vilket gör att jag varje dag glömmer bort att bromsa mig själv. Finns bara en lösning på det, träna träna träna! Slutligen hoppas jag att min hjärna ska förstå att återhämtning är det jag måste prioritera i mitt liv.

Träning: Hmm. Lite si och så. Jag har dessvärre inte kommit ut i friska luften mer än på arbetstid och jag är glad för det lilla. Men nog längtar jag ut. Ut för att få röra på kroppen, känna blodet få nytt syre, hjärnan att slappna av och möjligheten att bara vara jag för en liten stund.

Vikt: Tacka gudarna för att jag kommit på banan med kosten för i onsdags var jag riktigt glad. Visst pockade ångesten på min uppmärksamhet men när jag klev upp på vågen så kände jag bara en segerkänsla.
Resultatet på en vecka, fantastiska -1,8 kg.
Tjohoooo!!

2016-01-27 16.16.26

När jag startade med Viktväktarna så vägde jag alltså  vikten som står längst till vänster här ovan. Sedan har jag gått ner. Mycket. Tills det att jag började må mer dåligt, blev inlagd och fick medicin som var otroligt negativ för min vikt…till slut hamnade jag någonstans på 89 kg(tyngst någonsin) och har lyckats minska ner några kilon. Men mycket kvar. Och veckan som gick fick jag alltså en toppenresultat. Så med spänning och skräck ser jag framemot vad onsdagens resultat kommer visa.

Målet har jag klart för mig. Och nu har resan dit startat. Nu ska jag bara staka ut lite delmål och fokusera på att nå dem och sakta men säkert, få min rörliga kropp åter och en betydligt bättre hälsa på köpet.

Så detta är min nuvarande hälsostatus.
Nu kan det bara bli bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.