Gott och blandat minst sagt.

I bland känner jag att jag måste drömma lite. Om att jag mår bra, trivs med mig själv och framförallt att jag kan se mig själv i spegeln utan att vilja kräkas. Att jag blir sams med min spegelbild. Slutar att vara så hård och motarbeta det kritiska ögat som hela tiden finner nya fel och brister.

Kroppen är ju egentligen fantastisk. Något som min hjärna tyvärr glömmer bort alldeles för ofta. Jag har levt 32 år, jag står fortfarande upp, jag har burit min son och utan större krämpor fött honom till denna värld. Min kropp repade sig exemplariskt efteråt och det är något som jag borde ha i åtanke när jag står där och drar och nyper mig själv i skinnet med allt annat än positiva tankar om det jag betraktar. Jag kan inte se något vackert. Det går bara inte. Blicken är grumlig och spegelbilden blir suddig. Jag vill inte se mer. Orkar inte.

Därför blir jag så glad när jag ser detta. Hon är klok denna kvinna. Och en dag vill jag se på mig själv med snälla ögon. Lära mig att älska mig själv och min kropp, oavsett om jag passar in i normen eller inte.

Tanken med detta inlägget var egentligen inte att prata om min kroppsångest. Jag tänkte faktisk enbart vara ytlig. Men nu blir det i stället lite gott och blandat. För i mina drömmar, om att vara snäll mot mig själv och känna mig bekväm i min kropp, där finns även bilder på vad jag vill klä mig i för typ av kläder. Jag är en klänningstjej, så är det bara. Men en dag ska jag ha på mig jeans och känna mig ’smashing’. Det är mitt mål. Så i mina drömmar har jag dessa bilder framför mig, saker jag önskar mig. Och självklart kunde jag inte låta bli att även visa den fina klänningen…

Fall Fashion

Lindex/Outnorth/Lindex
H&M/Lindex/H&M
JC/Åhlens

Nu ska den här gott och blandat påsen packa ner barnet i vagnen, koppla hunden och knata in till Leksand. Febern har sagt tack och hej så då passar vi på att insupa lite frisk luft, rörelse och ett besök på biblioteket. Något som alltid är uppskattat och en alldeles lagom aktivitet för en ”dagen efter” sjukling. Och som tur är, en extra bonus, så finns det inte så många speglar där inne. Speglar som just nu visar den onda sanningen. Som får fart på tankarna och väcker den kritiska rösten inom mig. Så inga speglar är verkligen något som är mycket uppskattat av Fröken Hagström. Allt för att få känna lite lugn inombords då helgen är så nära…så nära att jag nästan kan nudda vid den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.