Fyra dagar blir snart tre…

Hohoho!

Bara några ynka dagar kvar tills julafton nalkas och jag sitter här som totalt förlamad. Vet inte vart jag ska börja eller vilket ben jag ska stå på…det är så mycket som behöver göras och alldeles för lite tid för att hinna med. Tanken att skriva en checklista har fladdrat förbi. Men inte ens det lyckas jag förmå mig att göra. Jag har haft en period nu där jag har varit enormt flitig med min kost och klarat av att gå ner några kilon i vikt, vilket såklart har varit enormt välbehövligt men nu har jag fastnat lite. Tröttheten har fått mig att vackla, ta korkade beslut och jag bara måste ta mig upp ur diket snarast möjligt. Ta mig i kragen. Jomenvisst. Ska bara sova igen typ en sisådär 45 timmar innan hjärnan möjligen kan vara i funktion återigen.
För är det något jag lärt mig så är det att dåligt med sömn och mängder av stress genast får min kropp och knopp att skrika efter det vita giftet.

Men julen nalkas alltså.
Och jag har inte städat huset. Inte pyntat. Inte tvättat. Inte slagit in paketen. Inte löst de sista detaljerna som krävs för att mitt lugn ska infinna sig. Inte gjort klart Agges adventskalender(vilket egentligen är helt lönlöst, det är ju bara fyra luckor kvar nu, suck.) än. Inte skickat julkorten. Inte bakat pepparkakor. Inte vattnat blommorna. Inte skött kosten. Inte hittat några kläder att ha på mig. Inte förberett för frukosten på julaftons morgon när tomten har varit på besök och ätit upp all gröten….

Helt ärligt så är det enda jag lyckats klara av denna julens månad är att få upp två adventsstjärnor och två adventsljusstakar. Och sanningen där är att dessa ytterst små detaljer har enbart varit på sin plats sedan 5 dagar tillbaka. Någon ljusstake där en tänder ett nytt ljus varje adventssöndag finns inte mer än i mitt huvud. Min syn över hur den ska se ut. Men när orken sinade så fick jag helt enkelt tänka om och nu försöker jag intala mig att det blir jul ändå samt att jag får sikta på att ”bygga” min egen adventsljusstake till kommande jul.
Nyårslöftet till mig själv får således bli att börja i oktober nästa år med förhoppning om att genom detta, slippa lägga på mer stress på den här redan stressiga och utmattade människan i juletider. Den här tiden på året vill jag bara att den ska vara mysig och bestå av gemenskap. Närhet med nära och kära, frisk luft, god mat och vila.

Det får bli nästa år.
Nu ska jag försöka styra upp julen 2016 så gott jag kan.
Kanske kan lite ångest mildras,

kanske.

KRAMAR// Fröken Hagström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.