Friyaaay!!

Min fredag bjöd på en morgon i Falun. Veckans samtal med Psykolog Philip. Ett samtal som präglades av boendesituation, framtiden, vikten av egentid, tankar, veckans läxa och en uppdatering om veckan som gått. Helt otroligt vad vi hinner avhandla mycket under vår tid och ändå så känns det som att jag är där i en mikrosekund. Eller. Det kanske var att ta i men det känns alltid som att tiden går alldeles för fort när jag är där. Vi skulle behöva prata i minst en timme till per tillfälle. Denna veckan är det ny dag och tid för samtal så i morgon är det bäst att jag gör min läxa.

Som alltid är jag helt slut efter detta mötet. Och i fredags var inget undantag. Jag kände mig som seg kola i huvudet och det enda jag ville var att få gå och sova. Utan behöva ställa en klocka. Tyvärr inte ett alternativ då jag skulle hämta min lille Buse på förskolan. Dagen till ära lite tidigare så att vi kunde få några timmars fredagsmys tillsammans. En bättre fredag helt enkelt. Och en kanonfin start på helgen.

Och vad kan vara bättre nöje än att kliva in i stallet en fredag eftermiddag och snosa lite häst? Inget. Det är så otroligt lugnande och bara att känna doften av häst, hö, strö…kliva innanför dörrarna och insupa ett djupt andetag som går ända ner i magen och känna axlarna sänkas några snäpp.
Jag kommer alltid att må bra i ett stall.
Det bara är så.

När Ebba hoppade upp på ryggen, då packade jag ner Buse i vagnen och kopplade Fröken Svår. Sedan promenerade vi tillsammans i blåsten. Passar bättre att säga i stormen när jag tänker efter. Jisses vad det blåste. Men det var ändock skönt. Jag behövde röra på mig. Min kropp behövde det. Röra sig i lagom hastighet till klappret av hästhovar.
Ljuv musik för mina öron.2015-10-02 16.57.43

Buse var ruskigt pepp över att hänga i stallet. Klappade hästen försiktigt på den varma halsen och fnittrade förtjust när det var dags att bjussa på morötter. Nöjd kille. Nöjd mamma.

Efter stallet så åkte vi hem till Buses favoriter; Ebba, Eddie, Olle, Ludde och Fredrik. Vi hade planerat att äta tillsammans lite kravlöst och kika på Idol. Perfekt fortsättning på fredagsmyset om du frågar mig. Jag som fortfarande var sänkt efter dagens samtal kände mig så lättad att få skratta tillsammans med dessa underbart fina vänner, det var precis vad jag behövde. Och Buse, ja han röjde inne på Eddies rum. Han är i himlen där med alla olika bilar han kan välja och vraka mellan.
Buse in paradise typ.

2015-10-02 20.05.58

Men som alltid sinar orken efter en hel dag med full fart även för små Busar  och efter en lång dag fastnade han framför Idol tillsammans med Giogio och Pipi. Lördagsgodis i förskott. Eller nåt.

Ja. Bättre start på helgen kunde vi inte få. Så är det minsann. För att umgås med dessa vänner, det är något som gör gott i själen. På riktigt. Och vi kan prata, om högt och lågt, skratta så att tårarna rinner och sitta där tillsammans utan att behöva yttra några ord. Vi behöver inte prata ihjäl tystnaden när den kommer och det är så skönt, att vi kan njuta av varandras närvaro utan att känna något tvång.
Och jag, jag ser redan framemot nästa gång vi lyckas styra upp något. Eller när vi får till en spontan träff. Oavsett tillfälle så är det alltid en stund av glädje. Riktig genuin glädje!

2 thoughts on “Friyaaay!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.