Tre timmar.

Att sluta med medicinen var ingen höjdare. Åtminstone inte för sömnen. Det blev så påtagligt att den faktiskt har haft en positiv inverkan på sömnen genom att göra mig lite dåsig. Så där så att jag inte orkar hålla ögonen öppna… Men inte i går kväll.

Då låg jag klarvaken. Vred och vände mig. Fram och tillbaka. Inget kändes bra. Tankarna cirkulerade. Om allt och inget. Gjorde misstaget att kolla på klockan 03:00 och kände mig så uppgiven. Jag vet vad sömbristen gör med mig. Mitt minne försämras omgående, talet blir osammanhängande, jag blir fladdrig och otålig. När mina sömnproblem är som värst, då lyser min bipolära diagnos igenom som mest.

Så nu är det tidiga kvällar som gäller med förhoppning om att jag ska kunna somna någon gång omkring midnatt.

Men i dag har alltså varit en dag där jag befunnit mig som i en dvala. Jag har famlat i en grå dimma, oförmögen att se längre än näsan räcker. Med en vilja inombords som ville mer än orken klarade. Därför tog jag mig tid till att andas. Rörelseglädje. Tre timmar med mig själv och min lilla fyrbenta följeslagare; Fröken Svår. Vandrande. På nya okända vägar, släppa omvärlden. Endast fokusera på att följa stigen, lyfta på fötterna och placera dem väl, hålla kolla på ledens röda markeringar, lyssna till sommarprat i lurarna och andningen.

Den som är så viktig. Och alltför lätt att glömma bort. Jag måste ständigt påminna mig själv om att inte låta andningen stanna i bröstkorgen. Men det kräver sin träning för jag andas ytligt, har alltid gjort, på ren automatik. Så jag lovar er att jag längtar till det datum som yoga klassen börjar. Det blir nyttigt för mig. En träning för mig och min själ.

IMG_20150820_150357-1

Vår lilla utflykt slutade här. Vid Siljans strand. En liten strandplätt någonstans i Tällberg, långt i från alla turister. Ett alldeles eget litet smultronställe som jag kommer återvända till. Många gånger.

Ett smultronställe. Där jag kan bara vara. Jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.