Ideal.

bilder; google
Här är bilderna från Calvin Kleins senaste reklamkampanj.
Så underbart vacker tjej som har en kropp jag definitivt har som min idealbild i huvudet. Hon ser sund ut. Hälsosam. Stark.
Men så kommer vi till ett men.
Omvärlden har klassat henne som en plus size modell vilket för mig är helt oförståeligt. Hon är vacker. Inte tjock. Inte någonstans. Men något ”rickspucko” har uttalat sig om att detta är en stor modell. En storlek 40 klassas som tjock. Jag blir så trött. Och ledsen. Det är inte okej att vi i dag säger att en person med denna kroppen är tjock. Det är inte okej att kommentera andra människor kroppar överhuvudtaget. Vet du hur den personen i den kroppen mår? Du kan vara smal och må som en påse skit eller rund och känna att det är så här du vill vara. Inga konstigheter. Men vad sänder det för signaler till våra unga tjejer och killar där ute? Inte konstigt att vi har så skeva kroppsuppfattningar i dag då media och modeindustrin propsar på att vi alla ska vara stöpta i samma form för att duga, väga den här vikten för att vara lyckliga och max äta ett salladsblad om dagen men fortfarande fungera som människa. Om fler större aktörer på marknaden kunde tänka sig att använda människor i alla olika storlekar utan att det skulle bli stora rubriker om det vareviga gång tror jag att vi skulle återgå till ett sundare samhälle med klokare värderingar när det kommer till våra kroppar.
Och framförallt skulle vi bli snällare mot oss själva. 
För kroppen är en fantastiskt ”maskin” som klarar av allt vad livet innebär, något vi ska hylla och inte kränka. Nej, upp till kamp mot ett snällare ideal. Ett ideal som betyder att vi alla ska se på oss själva med snällare ögon och inse att vi duger som vi är. 
Just precis som vi är.
Men för att sammanfatta dessa två bilder med ett ord.
VACKERHET!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.