En fin tanke åtminstone.

Jag hade lagt upp världens plan för kvällen. Alltså den delen av kvällen när lilleman sagt tack för i dag och somnat sött i sin säng. Den delen hade jag högtflygande planer för. Ensam hemma, bortsett från sovande barnet och djuren. En skön varm dusch, raka benen, tvätta håret och passa på att göra en närande inpackning, rengörande ansiktsmask och smörja in kroppen med lite gott smör. Kanske slå på stort och måla naglarna. Om orken tillät. Tänk er så underbart skönt med ett litet hemma spa i lugn och ro.

2012-11-05 18.49.10Ja. Tanken var fin. Planen likaså.

Men. Nu sitter jag här klockan elva på kvällen. Middagen står på spisen och ska snart(äntligen) intas, håret är skitigt, sminket sitter halvt som halvt kvar i ansiktet, kroppen kliar av torrhet och jag har de ”vackraste” mjukisbrallor man kan tänkas bära på mig. Det blev inte så mycket av min avkopplande skönhetsstund. Suck.

Och nu när jag tänker efter. Vart tog all tid vägen? Den som jag hade oceaner av när lilleman somnade? Puts väck. Jag har lagat mat men saknade såklart en ingrediens så att jag var tvungen att invänta mannen som var på styrelsemöte, förberett frukosten, lokaliserat svärmors katt som är på vift samt tvättat och plockat i ordning efter virvelvinden som körde ett sista race alldeles innan klockan slog sju. Mer än så hanns det inte med. Så här har ni den otroligt glamourösa delen i Fröken Hagströms liv. Och snart. Alldeles snart får jag äta min middag och kort därefter krypa i säng. Skitig men ändock i säng och väl där så ska jag drömma om den där spa stunden som aldrig blev av. Kanske kan jag visualisera i mina drömmar så att det verkligen inträffar någon gång. Helst snart.

För mitt hår behöver verkligen, på riktigt, tvättas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.