En början…

Detox. Dag ett.

Jag startade i går, måndag, med min rengöring av kroppens insida. Först en frisk promenad från förskolan till arbetet innan jag blandade i ordning morgondrinken. Jag kände en viss avsky när jag skulle dricka upp. Men den var faktiskt helt ok. Jag hade ställt in mig på att den skulle vara vidrig och knappt gå att få ner men det var inga större problem. Så skönt. För det gör såklart det hela lite lättare att veta att detta ska pågå under ungefär fyra veckors tid.

Frukost och lunch enligt veckoschemat.

Lagade middag i form av nötfärs blandat med paprika och chili creme fraiche. Till det serverade jag morots och gurk -spagetti. Gott och mättande.

Och nu kanske någon har reagerat på att det både är mejeriprodukter och och kött, något som många hävdar inte ska ingå i en detox. Men nu är det så att jag kör min egen variant. Jag drar helt enkelt ner på alla produkter men för att få vardagen att fungera så blir det en del recept innehållandes dessa ingredienser. Det enda som jag är benhård på är gluten. Det har jag tagit väck helt och hållet. Och socker. Inge mer socker.

Screenshot_2013-11-17-14-29-07-1

Och jag låter det vara så. Det behöver verkligen inte gå till överdrift. Dessa förändringar som jag gör tror jag kommer ha stor inverkan på mitt mående och jag testar mig nu fram. Om det ger resultat, då är det bara att fortsätta. Om inte. Då får jag komma på något annat. Ja, men hur det går, det vet jag först om en månad. Förhoppningsvis har sockerdjävulen tagit sin väska och dragit sin kos. Viss vänskap måste man nämligen bryta då den gör mer skada än nytta. Så det så.

Och nu sitter jag här. Inne på dag två och ska alldeles strax dricka dagens första drink. Lite trött och seg. Matt. Förmodligen en kombination av sömnbrist och en början till utrensning. Planen för dagen är att dricka  massor av VATTEN och få in en promenad på lunchen.

Jag behöver frisk luft och tid att andas. Djupt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.