Ajaj i ögat.

I tisdags när vi var i Sälen och roade oss så kände jag på kvällen att mitt vänstra öga kändes fuktigt på ett inte normalt sätt. Det fuktiga var mer som en klump i nederkant av ögat och gjorde min blick grumlig. När jag sedan kollade lite mer noggrant såg jag var. Detta fortsatte sedan. Men ingen smärta eller irritation. I förrgår, torsdag, då kom den. Smärtan. Gjorde riktigt jägarns ont och var irriterat. Gjorde rent ögat på kvällen och hoppades på bättring.

Men icke.

Och efter samråd med en optiker under gårdagen så kontaktade jag 1177 som bad mig återkomma lördag morgon. Vaknade tidigt av att klockan ringde och velade lite om jag skulle ringa. Det gjorde nämligen inte lika ont efter några timmars sömn. Men Tobbe tyckte inte att det var något smart drag så jag ringde. Och fick omgående en tid till en distriktsläkare i Falun för en kontroll. Upp och hoppa, in i bilen och i väg till akutmottagningen. Träff med läkaren som kollade lite i ögat och snabbt hänvisade mig vidare till avdelning 45- ögonjouren. Och där fick jag vänta. Och vänta.

I vad som kändes som en evighet. Men så till slut fick jag komma in till en mycket trevlig läkaren som tittade, hummade, skämtade och ställde en hel drös med frågor. Efter en kort stund droppade han pupillvidgande vätska i vänster öga och skickade ut mig i vänterummet igen. Efter tio minuter och ytterligare en titt på ögat så kom domen. Jag har ett sår på hornhinnan samt en inflammation på ögonväggen.

Linsförbud. Kortisondroppar. Undvika solljus. Inte anstränga mig hårt.

Inte. Jätte. Kul.

Men ögon är inget att leka eller experimentera med. Så jag lyder order och sköter mig till återbesöket på fredag.

Lika bäst så.

4 thoughts on “Ajaj i ögat.

    1. Ja tur det, nu måste jag plågas i glasögon några veckor och komma i håg att ta kortisonet flera gånger om dagen så är det bara att hoppas på att det blir bra till slut 🙂 Kramis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.