Påsklov och bilder för minnet.

Hittade lite blandade bilder i min mobil.
Saker vi roat oss med på sistone.
Såsom att drömma om att äga en skoter, träffa fyrbenta kompisar, genomföra första slalomtävlingen, besöka Leo´s Lekland med kompisar, hänga i snön och besöka vårsalongen på Leksands bibliotek och stolt visa upp sitt eget bidrag. 

Dagarna går sakta framåt(eller går de fort?, jag vet faktiskt inte) och just nu är det påskledigt i vårt hem.
Agge ska för första gången i sitt liv få ha påsklov i en hel vecka, jag har alltid jobbat tidigare, precis som Tobbe och därför känns det aningens ovant att få hänga med Busen under denna fantastiska vår/vintervecka. Av förklarliga skäl, då vi i år bygger hus så måste Tobbe dock kämpa på med det och kommer att ha fullt upp på egen hand. Allt för att vi så snart som det bara går kan flytta in och få mer yta och ett liv till vår lilla familj.

Men vad ska vi hitta på dessa kommande dagar då?
Jag & Buse.
Min ork är inte riktigt vad den brukar vara men jag ska verkligen göra mitt bästa för att vi ska få härliga dagar tillsammans. Kanske kommer solen att göra oss sällskap också? Vem vet men jag kan alltid hoppas. För det kommer självklart att bli lite slalom. Det är givet. Och än så länge verkar kroppen orka och klara av denna aktivitet till min stora glädje. Utöver detta så är det lite mer öppet vad som kommer att hända och ske. Kanske någon lekdejt, bio, pyssel, pulkaåkning och korvgrillning?

Vad gör andra familjer under påskloven?
Vad får vi inte missa?
Vi är öppna för alla möjliga förslag!!

Älskar verkligen att kika tillbaka på bilder. Om så bara några dagar, veckor eller månader gamla. Det väcker så mycket känslor inom mig. Och hjälper även mitt sargade minne att sortera var, när och hur saker har hänt. För det vet vi ju, att med en utmattningsdepression i bagaget så är det tyvärr så att minnet på ett eller annat sätt har fått sig en törn. Så även mitt. Men alla dessa bilder(önskar så att jag var än flitigare och tog ännu fler) hjälper mig att minnas. Att lyfta mig själv de dagar som är tyngre än andra.

Som bilderna ovan.
Från vår spontana eftermiddag efter förskolan när Agge så gärna ville åka skidor.
Och med den lyxiga förmånen vi har, att bo bredvid skolan i byn så var det bara att ta med sig utrustningen och knata dit och nyttja de fina spåren som dragits upp på åkern jämte.
Helt perfekt!
Och enkelt.
För så är det.
I bland fungerar det inte när vissa aktiviteter önskas utföras p.g.a. resor/transportsträcka, middagsförberedelser, otillgänglighet o.s.v…men som här, när vi passerar skidspåren på väg hem och Agge utbrister att han minsann vill åka skidor.
Ja.
Då kan vi bara inte låta bli.
Några varv på pigga ben i värmande solsken och sen hem för att äta middag.
En perfekt aktivitet för en otymplig mamma och hennes spralliga Buse.

Men alltså.
Bilderna.
Tänk att ett litet klick med mobilen kan göra så mycket för själen.

Men nu ska jag ta mig utanför dörren och invänta era förslag på påsklovsaktiviteter.
Därefter ska jag lägga upp en plan för veckan som kommer.
Kroppen och framförallt huvudet har varit slitet i dag och jag antar att det bara är att lyssna på vad kroppen säger. Lyda. Och därför har jag ägnat förmiddagen åt vila. Men nu kryper det i mig och jag måste åtminstone försöka få frisk luft i lungorna och sol på nästippen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.