Mors lilla Olle…

I måndag tog jag med mig lilleman ut i skogen för att plocka blåbär. Och det var en sprallig liten kille som studsade ut ur bilen. Dock ändrades det snabbt till en mycket skeptisk liten kille som sakta traskade  efter mig ut bland blåbärsriset. Jag erbjöd honom att smaka blåbär som han glatt tog emot, stoppade i munnen och spottade ut. Nedrans rackarunge.

Blåbär som är så gott!

Det var lite pipigt och gnälligt ett tag. Han ville åka hem och förstod inte alls tjusningen med att sitta på huk i skogen och plocka blåbär som var oätliga. Men ”elak” mamma som jag är lät honom vara gnällig och efter en liten stund när jag vände mig om…ja då satt han mitt i riset och mumsade. Kan lova att det var en mycket nöjd kille som flinade upp när jag frågade om det var gott.

2015-07-27 17.41.13

Två liter räckte tålamodet till och det får väl anses som kanon, första gången en är ute på blåbärsjakt. Eller jakt och jakt. I år kan det inte direkt kallas jakt då det är blåbär i mängder. Och för vår del kommer det garanterat att bli fler vändor upp i skogen.

De blåbär som vi kom hem med. Ja, de fick bli en riktigt mumsig smulpaj, gjord på råsocker i stället för strösocker, för att få lite knaprigare känsla. Mums!

2 thoughts on “Mors lilla Olle…

  1. ”Plockade” 20l blåbär på 30 sek igår. Rensade och klara direkt!

    Till en viss kostnad förstås! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.