Cykelsemester dag ett.

Det är något skumt när vi sover borta. Lilleman sover hela nätterna i sin resesäng. Jag vet inte vad det beror på men det var likadant i Trollhättan. Sov hela nätterna- i sin säng.

Hemma. Ja, då är det givet att klockan 00:00  vaknar han och vill komma över till vår säng. Och jag begriper inte vad skillnaden är. Men jag kan lova att det är skönt när en får de där hela nätterna med ostörd sömn. Jag änner mig nästintill som en ny människa. En lite gladare sådan. Tänk vad lite sömn kan göra underverk.

I dag har vi roat oss på lite olika håll. De stora grabbarna valde att åka med liften upp på fjället och cykla där under tiden som vi hängde i Valles downhill bana på Gustavstorget. Riktigt trevligt och det var en liten buse som var så lycklig över att ha sin egen cykel. Han hängde på de tre musketörerna och apade efter allt de gjorde. Ramlade en, då ramlade August. Hoppade en, då hoppade August. Och så där höll det på.

För att vi skulle få lite cykling i benen så valde vi att ta en tur runt elljusspåret. Samma som vi körde i går vid ankomsten. Lilleman hängde med i cykelvagnen och var mer än nöjd. Tjöt av skratt i nedförsbackarna och hejade på sin stackars mamma i uppförsbackarna. När jag var trött, då var han sympatitrött och strök svetten från sin lilla panna. Svårt att låta bli att skratta samtidigt som jag står där och kippar efter andan, för att Fröken Klantarsel glömt astmamedicinen på rummet.

2015-08-04 11.32.12

2015-08-04 11.06.50

Efter ett tag tyckte jag att det började gå tungt. Och i en backe så var det som om jag stod still…trots att jag trampade för fullt. Hoppade av och inser att mitt bakdäck sitter helt löst. Men tack vare att vi hade två ”reparationstekniker” så kom däcket på plats och vi kunde rulla vidare. Alltså utan dessa själar vet jag inte vad jag gjort. Förmodligen kastat cykeln och gått hem i vredesmod. I bland har en sannerligen turen på sin sida.

Lunch.

Till slut var det tid  för som jag visste att lilleman skulle älska. Och det som jag redan avskydde. Att gå och bada på Experium. Stort leende när badbyxorna togs fram. Mindre stort leende när bikinin kom fram. Men vad gör jag inte för min lilla buse. Jag vet ju hur mycket han älskar att plaska och ”oppa”. Träna på simningen och klänga som en apa på mig. Vatten är en av topp fem på lillemannens älskar att göra lista.

2015-08-04 16.58.51

2015-08-04 23.48.21

Väl tillbaka på rummet så somnade han inom loppet av tio minuter. Jag höll på att skölja ur badkläderna i badrummet, när jag var klar, ja då sov han. I fåtöljen. Framför teven med kanin.

2015-08-04 17.29.59

En underbar dag har vi haft och barnen sover gott i sina sängar. Vi vuxna sitter och spelar Maxi Yatzy och vi kan väl säga så mycket som så…

…jag leder inte.

2 thoughts on “Cykelsemester dag ett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.