Vi gillar ”pären” vi!

I dag har jag och Lilleman hängt nere på åkern. Den som ligger alldeles nedanför oss. Där bland alla potäter, där har vi suttit på huk och samlat ihop säck efter säck. Och tillsammans med farfar så fick vi några riktigt fina säckar potäter att njuta av nu när vintern kommer.

Priset: 4:-/kg.

IMG_20150920_192631

För det är något speciellt det där. Att bara samla ihop säckar och knata över gräsmattan och ut på åkern. Närheten. Välja en lämplig plats, gå ner på knä och sedan plocka pären för glatta livet. Jag för hand(det mer traditionella tillvägagångssättet) och Lilleman med hjälp av lastbil och frontlastare(nytänkande kille). Sedan, när själva plockandet blev för tråkigt så fanns det såklart både traktorer av olika storlekar att kolla på och även jämnåriga tjejer att hänga med. Så nog var det en nöjd liten kille allt.

IMG_20150920_200223

Det har sannerligen sin charm att bo på landet, även om jag vissa dagar stadens puls och anonymitet. Men jag är väldigt glad och tacksam att min son får växa upp i denna vackra miljö. Staden kan han upptäcka längre fram. Om han vill. Det märks att han trivs och mår bra här. Vilket är det enda som egentligen betyder nåt.

#theloveofmylife

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.