Lördagshäng med töserna.

Förra lördagen hade jag och Buse tur att få hänga med två superhärliga tjejer.
Nelly & Ronja.

2015-10-03 09.40.53

En dag som började på skolgården. Kanske lite ”fel” att vara där en lördag men det är ju så nära och bra att bara kila över och leka. För att bo granne med Ullvi skola har sannerligen sina fördelar. Dock har jag en känsla av att Buse inte kommer att tycka att det är lika festligt om några år. Men det tar vi då. Nu njuter vi av närheten. Möjligheten till lek. Massor av lek.

Så där hängde vi ett tag. Tills fötterna var kalla och alldeles blöta av daggen i gräset. Då gick vi hem, bytte till torra kläder och åkte sedan in till Leksand. Vi kände oss nämligen inte riktigt färdig med leken men önskade oss ett miljöombyte. Och då passade det ypperligt att åka till  Riddarlekparken.

20151003_093358-1

Dock tar allt det roliga slut. Av olika anledningar. För vår del var det helt enkelt att klockan slog lunch. Något en inte ska rucka på alltför mycket. Så vi packade ihop men hade redan en plan för nästa aktivitet, den som följde efter lunch. Och det var inte vilken lunch som helst. Nej. Dagens lyx var att Nelly stod för matlagningen och lagade till köttbullar och makaroner. Något som vi alla åt med glupande aptit. Det tar sannerligen på krafterna att leka. Och mat, det smakar aldrig så gott som när en varit ute i friska luften.

Buse, var på strålande humör. Trivdes helt enkelt som fisken i vattnet, omgiven av tjejer. Så det var inte helt muntra toner när jag ”tvingade” honom till en liten tupplur. Självklart var det enbart för att han skulle orka med resten av dagen. Men att vara 2 år, då struntar en såklart i all välvilja i världen. En Buse vill ju inte missa en sekund av allt det roliga. Självklart inte. Men efter många vändor med vagnen ute på gården så gav han upp. Slumrade in och snusade så där gott att jag bara ville knöla ner min breda röv i vagnen för att få ligga nära och känna hans mjuka andetag mot min kind. Dock en omöjlighet.

Därför så anslöt jag mig till tjejerna för att sätta i gång nästa aktivitet. Chokladbollsbak.
Och oj så roligt vi hade det. För att ingen skulle behöva stå på tå vid bänken så flyttade vi ner på golvet. Så att alla kunde delta på lika villkor. Att det sedan var en dammsugare som fick arbeta lite extra för att fånga upp socker, havregryn, kokos och strössel, vad gör det. Skitsaksamma. Vi hade roligt och det är huvudsaken. Lite skit i hörnen, det säger vi ”äsch” åt och åtgärdar enkelt. Om det var gott!! Jajemen. Så gott att inte en endaste av de små läckra chokladbollarna fastnade på bild. Det hans inte riktigt med.

Buse vaknade. Och sedan var festen i gång igen. Han var åter i himlen med lite nyfunnen energi. Redo att rocka loss. Så det fick han göra. Hela eftermiddagen och kvällen. Tills det att det var dags att åka hem och sova för natten. Vi hade en heldag tillsammans med världens finaste töser, hade lyxen att få maten serverad både till lunch och middag samt massor av tjo och tjim som gjorde att vi somnade sött när vi väl var hemma i vår lilla röda stuga på Jönsesgården.

Med denna fina dag i minnet, så längtar vi såklart redan till nästa gång som vi får hänga tillsammans.

2 thoughts on “Lördagshäng med töserna.

    1. Supermysigt❤
      Gick igenom lite bilder från förra vintern och hittade från vår lilla skridskostund i Tibble, Buse på pulka och övriga kiddos på skridskor, hoppas vi får till en sådan dag till vintern också!!!! Så mysigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.