En söndag med mojmoj.

Jag och Buse hade förmånen att få med oss mojmoj på Rättviks Höstmarknad. Med fokus på att bara strosa runt. Planlöst. Ingen stress, ingen trängsel och bara vara tillsammans. Passa på att njuta av solen, de vackra färgerna och den friska höstluften(har jag sagt att jag älskar hösten????).
Vi, typ, fångade dagen. Eller nåt.

2015-10-13 14.49.50

2015-10-13 14.49.27

Buse var mycket fascinerad och nyfiken när han fick syn på det tuffande griståget som i sakta mak med ett gäng passagerare. Passagerare av modell; Tvärhand hög. Alltså ganska likvärdiga med Buse.
Och karuseller. Ja det hör marknader till. Och någon gång ska ju vara den första, ja alltså att gå på marknad, åka karusell och äta karamell.
Men framförallt att åka karusell. Det är viktigast.
Så med gnistrande ögon och det största av leenden så var det en liten kille som åkte griståget för första gången i sitt liv. 2015-10-13 14.50.15

2015-10-13 14.49.07
D
et var tre saker som var ett MÅSTE under marknaden. Det enda som intresserar mig. Och till min glädje är de samlade inom en väldigt snäv radie, vilket betyder att jag inte behöver älga förbi en massa krimskrams som inte tilltalar mig. Men. Till saken hör såklart även att jag avskyr att trängas. Men jag kan min sak efter några år och är väldigt tacksam för att mina tre favoriter återkommer till samma position.
År efter år.

Nummer 1: Besöka grabbarna som bakar samisk glödkaka i sin lastbil. Ett måste. Ingen diskussion. Det gluten som jag intar när jag äter dessa glödkakor, det är värt allt magont som efterföljer, då det är så fyttirackarns gott. Ren och skär njutning.
Nummer 2: Inhandla korv hos Vild Hasse. Och som de flesta vet är jag ingen korvfantast men det finns det andra i hushållet som är.
Renkorv och älgkorv till sambon och svärisarna.
Nummer 3: Varma chips. Inte sådana där som ligger färdiga i en glasbehållare och väntar på att någon ska bli sugen. Nej. Absolut inte sådana. Nu snackar vi varma chips. The real deal. Sådana som friteras på plats och därefter strösslas med massor av grillkrydda. Och när du äter dem, då klistrar de sig mot tungan. Men det är faktiskt inte då jag föredrar dem som mest. Icke. Jag köper, tar med dem hem och äter dem sedan efter någon dag. Då är konsistensen PERFEKT!!! Lite samma lika som med ostkrokar. Där ska nämligen påsen öppnas och ligga till sig i några dagar innan de är ätliga. Har så alltid varit. Och kommer så alltid att vara.

2015-10-04 15.38.13
E
fter utförda uppdrag, som var avklarade på mindre än en kvart, så var det återigen fokus på att strosa. Kika på lite traktorer. Det är också en riktig marknadssyssla. Tradition. En sådan som har hängt med så länge jag kan minnas. Slutligen hamnade vi bland karusellerna igen. Och denna gången hade Buse spanat in sig på flygplanen.
”Ja kan yga”. Det var orden han sade. Och tro det eller ej. Men vi klarade det. Tillsammans flög vi. Glädjen var stor hos Busen och munnen bubblade.

2015-10-05 10.18.27

Något som jag är helt övertygad om efter denna dagen…det är att det var definitivt inte sista gången Buse åkte karusell.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.