31/8 2013

2015-08-31 22.38.25

Jag älskar verkligen den här bilden som min älskade ”syster” Lisa har tagit på mig och August. Det känns som i går. Men på dagen är det precis två år sedan. Vår lilla älskade gosse. Klädd i Masdräkten, speciellt uppsydd av kära Karin från Älvdalen.

Det är alltså två år sedan som vi träffade prästen, familjen, gudmor Camilla, gudfar Martin, släkten och alla fina vänner uppe vid slogboden här i Ullvi. Med en helt fantastisk utsikt, som är svår att inte hänföras av, där valde vi att ha dopet för vår son. Vår förstfödda. Vår älskade lilla Buse.

Jönses Olov August.

När jag ser denna bilden, då förflyttas jag tillbaka till den dagen, för två år sedan som var sådär mysig som jag ville att den skulle vara. Inget överdådigt, bara trevligt och gemytligt. Jag önskar dock att jag hade haft mer tid. Att prata med gästerna, att fotografera och njuta av stunden. Men det jag hann med…det vårdar jag ömt i mitt hjärta.

Två år.

Vart tar tiden vägen?

6 thoughts on “31/8 2013

 1. Hej. En underlig förfrågan kanske men jag ska gifta mig och söker nu en masdräkt till min 11-månaders son. Tror du att den som din son hade på den här bilden är i ungefär rätt storlek? Och finns det en möjlighet att du kan tänka dig att låna eller hyra ut den? Det rör sig bara om en eftermiddag om ca en månad. Tack och bock.

  1. Hej Katrin!

   Vad roligt att höra i från dig 🙂 Och var mysigt med höstbröllop!!!
   Min son är född i slutet på april och döptes i augusti, han har alltid varit en lång kille och dräkten var lite lite stor på honom då. Dock så har jag ingen mössa att låna ut då den vi hade var lånad och hörde till en dräkt passande en 1-åring. Den var såklart väldigt stor men jag tråcklade dit några stygn och så satt den fint!

   Vilken storlek i kläder drar din son nu? Vart bor ni? Tänkte om det fanns möjlighet att ses och ni får prova den innan…

   Mvh/Ulrika

   1. Tack för ditt svar. Han drar mellan 68 och 74. Så då kanske den är för liten? Jag trodde din pojke var äldre än så på bilden 🙂 vi bor i Leksand så prova har vi all möjlighet till. Det är världens minsta bröllop (med fyra gäster) men både jag och brudgummen kommer ha dräkt så det vore kul om familjen blev fulltalig.

    1. Ja men om ni bor här så kan vi väl träffas så får ni prova? Jag kommer inte i håg vilken storlek den syddes upp i, då vår Buse varit så lång hela tiden är det inte omöjligt att den ligger runt den storlek som er son har nu… Men det är väl det bästa, att prova 🙂 Har ni möjlighet att ordna en mössa?

 2. Jag tror att vi kan hitta en mössa någonstans. Jag har hört med en kompis som har många i sin släkt med dräkter. Men när kan det passa dig att prova? och vad vill du ha för besväret? Du får gärna maila mig så kan vi fortsätta höras där 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.