HEALTH,  MOI

Första löpsteget taget.

I går kväll så tog jag årets första löpsteg. Men absolut inte det sista. För nu känner jag att jag är på gång. Jag har lust. Det kändes ruskigt bra även om den största delen av sträckan avverkades promenerandes i rask takt. Då jag har knän som bråkar så är det extremt noga att jag tar de lugnt med min uppstart och verkligen vänjer leder och ligament under lång tid. Under passen så varvar jag löpning och gång i rask takt. Perfekt början. Och jag blev väldigt glad i går när jag insåg att det var mjuka isfria åkervägar som är extra skonsamt så här i början, himmel för trasiga knän. Så för att komma i gång blir det tre pass i veckan som ska genomföras och jag längtar redan till nästa som står på schemat i morgon eftermiddag.

Efter storhandling och ett års kalas.

20150227_194440-1

Känslan under mina löpsteg i går var lätt andning och en skön känsla trots att jag kände mig aningen tung i steget. Jag har mycket att arbeta med när det kommer till tekniken, har tendenser till att ”vicka/vobla” för mycket med höfterna och måste verkligen tänka på att hålla höften rak och inte ta för stora kliv. Men jag har det i åtanke och kämpar på, jag är glad om jag kommer i gång ordentligt nu med regelbunden löpning och att jag under resan får lite tips och råd från ”Stefan Stefan” som hjälper mig med planering och pepp. Och så småningom, närmare bestämt i maj, har jag planer på att vara med i tre olika lopp. Limsjön marathon, Tjejruset och Blodomloppet. Sträckor har jag inte bestämt ännu men klart är att jag ska springa hela vägen.

Så nu är jag på g. Och den här gången ska jag klara det utan skador och jag ska verkligen jobba för en aktiv framtid. Det som jag vet att mår bra av.

Jag gör det för mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.