HEALTH,  MOI

Den onda spiralen.

Har ni någon gång hamnat i en ond spiral och inte haft den psykiska styrkan att övervinna hjärnspökena som finns i ditt huvud? De där spökena som har en sådan makt över dina tankar att det krävs att du tar på dig hårdhandskarna för att bli av med dem?

Jag har. Så många gånger att jag inte kan räkna dem på två händer längre. Livets prövningar. Något som många människor enkelt manövrerar. Men inte jag,  jag har så svårt att tackla dem på ett lugnt och sansat sätt.Det blir snarare pannkaka av allt. Jag tappar greppet och blir totalt vilse utanför min upptrampade stig. Den som jag annars kan gå på i totalt mörker utan att tappa bort mig på, så länge allt flyter på, utan prövningar.

Det har varit en tid av mycket prövningar på slutet. Något som jag nämnt flertalet gånger. Maten har varit kaos, ett resultat av min vilsna själ. Orken likaså. Och motivationen puts väck. Ingenting har fungerat som det ska. Eller som jag vill att det ska. I onsdags skulle jag väga mig, påbörja min detox och köra en omstart. Allt gick bra. Hela dagen. Tills jag insåg att tiden till att åka i väg på vägning inte fanns. Då brast det. Jag orkade inte tackla den motgången som i min hjärna var en del i ”omstarten” och sket därmed i allt. Jag rasade i hop som ett korthus av en liten vindpust. Det behövdes inte mer.

Veckan som fortskred var katastrof.

2015-02-15 07.38.27

Och i dag är det måndag.

Chokladen i hemmet är borttagen. Detoxens första dos är intagen för dagen. Frukosten intas just nu. Nu vill jag verkligen komma till rätta med detta. Jag har inte vägt så här mycket på länge. Vågen visade i morse 68,5 kg. Say what?! Tydligen gott med choklad. Väldigt gott. Jag tar en dag i taget från och med nu men självklart har jag ett delmål klart. Jag ska tillbaka till 65,1 kg. Och när jag är där så ska jag unna mig ansiktsbehandlingen som jag fick i julstrumpan av T. Perfekt. Något välbehövligt och så skönt. Längtar.

Så nu vet ni. Min ork är just nu obefintlig men jag ska försöka att ta mig framåt med små steg. Några varje dag. Och sakteligen så ska jag ta mig mot mitt viktmål. På köpet kommer mer ork, bättre hälsa och snyggare utsida. Hur bra som helst om du frågar mig.

2015-02-15 07.37.26

Men små små steg till att börja med. Det kör vi på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.