AGGE

Nässelutslag på lilleman?

Inte mycket till vila i dag inte. Nej. Har nämligen en liten buse här hemma som fick dagisförbud av mig i dag. Det är nämligen så att han har sedan en vecka tillbaka haft utslag på kroppen. Något som började som röda prickar/fläckar men flyttade på sig lite då och då, vilket ganska direkt indikerar på att det är nässelutslag. Inga konstigheter. Barnet har varit pigg och glatt, precis som vanligt. Men de senaste dagarna har utslagen blivit fler och betydligt större…nu är det stora blemmor och röda sjok lite överallt på kroppen som även har tagit plats i ansiktet samt på händer och fötter. Till en början var det enbart runt blöjområdet och lite på bröstet. Tycker verkligen synd om lilleman då jag märkt i dag när han har varit här hemma att han tycker att det kliar men som tur är har han ingen längd på naglarna så att han kan riva upp huden…

Ringde 1177 i morse som utan tvekan sade åt mig att kontakta vårdcentralen och det var samma sak där, ingen tvekan. Vi fick en tid i dag och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen(ett stort måste efter två dagar svettandes i sängen, uääääck!) för att vara klar när det är dags att bege sig in till farbror doktorn. Förhoppningsvis kan vi få lite lindrande tavegyl eller dylikt så att det lugnar sig. Blir inte bättre av att han blir varm av allt skoj och stim när han är på dagis heller men det känns taskigt att hålla honom hemma när han är så pigg. Ja, det är sannerligen en svår balans det där, att gå eller inte gå till dagis vid sådana här omständigheter. Hur hade ni gjort?

Vi har i alla fall tillbringat förmiddagen med lugnare lek i form av Bamse, klossbyggande, polisjakt och lite läsning. Lite lagom aktivitet för en sjuk och ynklig mamma.

2015-06-11 07.52.26

Återkommer lite senare hur det gick hos läkaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.